06-06-06

kilometers...

Er rest mij maar 1 ding tot 2 juli (guldensporenmarathon): kilometers afleggen. Gisteren begon de week met een herstelloop van 7km, ik voelde de inspanning van de dag voordien nog, maar het liep al bij al vlot. Vandaag terug een lange duurloop: 18 km in een rustig tempo: 1u 35min. Ik ben tevreden dat ik zo kort na de halve marathon al weer 18 km zonder problemen kon afleggen. Morgen volgt er een rustdag: ik heb wederom twee blauwe tenen die er om smeken... Valt daar iets tegen te doen? Mijn schoenen zijn zeker niet te klein en de nagels zijn kort geknipt, toch heb ik na iedere lange wedstrijd pijnlijke en blauwe tenen!

21:20 Gepost door Jeroen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

2 juli Is nog ver af, dus nog tijd genoeg om voldoende kilometers in de bene te krijgen. Voor wo'n tijd in de McBride run wil ik graag tekenen. Proficiat om door te zetten.

Gepost door: Michael | 06-06-06

voeten Wat uw voeten betreft zou ik denken dat het toch aan uw schoenen ligt.
Ik heb vroeger ook al eens schoenen gehad waar ik altijd blauwe nagels kreeg en de maat was ok.
Het is belangrijk dat je een schoen kiest die op je afwikkeling is gemaakt want elk merk loopt anders.

Gepost door: paluko | 06-06-06

Blauwe tenen. Trager lopen? ;-)

Misschien helpt het om toch nog wat met andere schoenen te experimenteren en advies te vragen in een goeie winkel. Niet dat ik dat zou doen in de aanloop naar je Guldensporenmarathon, dat wordt al wat nipt.

Gepost door: Stefan | 07-06-06

Verval ! In een marathon ga je meer doseren en hou je uiteraard nog wat poeder over voor de laatste kilometers.
In een halve kan je alles geven, zodat er op het eind nogal wat verval in tijd optreedt.
Ik had zondag ook geen 21 km extra meer moeten lopen : ik zat stikkapot. Met een trage start (Z1) had een marathon wellicht wel nog gekund.

Gepost door: frank spencer | 07-06-06

blauwe tenen? Ik zou idd ook eens naar andere schoenen uitkijken, tenzij je die al lang hebt en het probleem pas recent opspeelt. Je tenen afzetten is een alternatief, maar hou dit als laatste :-)

Gepost door: geert | 07-06-06

blauw - zwart Ik heb al twee jaar (sedert ik loop dus) twee blauw-zwarte teennagels. Gelukkig storen die kleuren mij niet :-))) ... jammergenoeg weet ik ook niet wat ermee gedaan ... gelukkig groeien ze om de paar maand terug ... om veertien dagen later terug blauw-zwart uit te slaan!

Gepost door: Koen | 08-06-06

blauw-zwart @Koen: laat die kleuren nu net mijn probleem zijn ;-)

Gepost door: Jeroen | 08-06-06

Teennagels teennagels die om de paar maanden terug groeien ?!? Das wel héél rap hoor... Volgens mij duurt dat wat langer dan "een paar maanden", moh soit, ik wil niet muggeziften... Cheers.

Gepost door: kj | 09-06-06

andere schoenen proberen Experimenteer nog maar wat met andere schoenen NA de marathon. Ik had hetzelfde probleem met blaren -> ander merk (saucony ipv asics) en probleem met nagels en kleien blaren vooraan op de tenen (na langere of snellere trainingen en wedstrijden -> toch nog een halve maat groter!!! Resultaat: nu weinig of geen last meer... een droom vergeleken met vroeger, de moeite om eens wat uit te proberen hoor.

Gepost door: Wim | 09-06-06

nagels ik zit er ook mee en heb schoenen die al superruim zitten (heb nu al 't gevoel dat ze gaan uitsloffen). Het zijn steeds twee dezelfde nagels die blauw worden en afsterven. Volgens de podologe die me al 2 x onder handen heeft genomen valt er niet veel meer aan te doen. Als de nagels eenmaal zodanig gekwetst zijn, blijven ze zwak (ook de nieuwe exemplaren die in de plaats groeien). Dus ik wissel ook ieder jaar van nagel nu aan twee van mijn teentjes. Ach ja...

Gepost door: Ruthje | 14-06-06

blauw beste jeroen, blauwe teennagels zijn een pijnlijke pest die ik niemand toewens. evenals blaren op de hielen. als het bij mij zover is loop ik op mijn blote voeten doohet strand van het strand.
maar morgenavond doe ik mijn loopschoenen aan want dan staat de 42 kilometer van de nacht op het programma. hopelijk zonder blauwe nagels. groet. marc.

Gepost door: marc | 15-06-06

De commentaren zijn gesloten.