05-06-06

Verslag McBride-run

Eindelijk mooi weer, dat kon dus al niet meer stuk voor mijn derde deelname aan de McBride-run. Dit jaar zijn er ook weer meer deelnemers: 579 haalden de finish. Vooraf hoopte ik op ongeveer dezlfde tijd als vorig jaar, wetende dat dit een optimistische wens was omdat ik de laatste weken weinig kilometers in de benen heb en dat heb ik gevoeld ook! Het was enkele maanden geleden dat ik meer dan 15km liep en het tweede deel van de halve marathon was dan ook afzien. Ik vind het toch merkwaardig dat ik achteraf altijd zo snel vergeet hoe lastig het wel kan zijn in een wedstrijd, blijkbaar veegt de eindstreep de moeilijke momenten direct weg... Uiteindelijk kan ik niet anders dan tevreden zijn met mijn eindtijd: 1u 35m 58s, maar wederom: de indeling trekt op niets, ik zal het nooit leren: 0km tot 5km: 19.57; 6km tot 10km: 22.32; 11km tot 15km: 23.53; 16km tot 20km: 24.41. Wat een verval! We weten waar ik aan kan werken...

12:29 Gepost door Jeroen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

traag starten moeilijk hé . toch nog een mooie tijd volgens uw weinige lange trainingen , het blijft inderdaad moeilijk om iets trager te starten , kheb daar ook problemen mee .

Gepost door: roadrunnerke | 05-06-06

:-) volgende keer doe je dat gewoon in de omgekeerde volgorde en dan heb je een perfecte wedstrijd gelopen :-) Dikke proficiat Jeroen, echt wel ferme tijd dat je daar gelopen hebt!!

Gepost door: Ruthje | 05-06-06

snelheid 1:35:58 : heel sterk ... indelen .. ja, dat is voor velen onder ons moeilijk ... komt wel!!!

Gepost door: Koen | 05-06-06

MC Bride Een laatste deel snel lopen (= negatieve "split"), is niet makkelijk.. je moet daar echt op trainen..Vroeger kon ik dat ook niet, en in een halve marathon geraakte ik niet onder de 1h30. Nu loop ik rond 1h23, gewoon door de eerste 10 km 2 à 3 minuten trager te lopen dan de tijd die ik anders loop op de 10...dan hou je meer over om nog te vlammen de laatste kilometers... maar niettemin ; proficiat met je prestatie (er zijn er niet veel in belgie die onder de 1h40 een halve marathon lopen...)

Gepost door: Vince | 05-06-06

Ja... Ik ken dat Jeroen. Mijn verval begon op km15, maar dan moet ik je blijkbaar enkele km voordien gepasseerd hebben. Hoedanook, het is en blijft een sterke prestatie. Cheers.

Gepost door: kj | 06-06-06

Negatieve split Ik schreef het ooit al eens : de negatieve split wordt volgens mij overroepen. Loop je dus maar eens "kapot", kom jezelf maar eens tegen in een wedstrijd. Leerrijk!

Gepost door: Sven | 06-06-06

Uithouding ! ja om voor uithouding telopen moet je toch af en toe een 10mijl in de benen hebben ik althans dat varieerd van mens tot mens ik train maar 3x per week als er een wedstrijd is is dat 4de in de week. Mc bride run is een mooie loopwedstrijd ik had een tijd +- 1u25m en loop nu al 3jaar waarvan 2jaar alle loopwedstrijden van het Oostends loopcriterium . Het houtlandcriterium doe ik niet meer mee wegens teveel wedstrijden voor me(teveel is ook niet goed) wat je ook kan doen is een lactaat test te doen bij een sportarts om teweten waar je verzuuringsgrens ligt. Dan weet je hoe snel je mag trainen op hartslag.bv 140

Gepost door: Clint | 22-10-06

De commentaren zijn gesloten.