13-02-06

on the road again - trainingsschema week 5

Ik ben net terug van en duurloop van 15km, na de slabakweek deed het ongelooflijk veel deugd om terug de draad op te pikken. Ik kwam wat moeizaam op gang, maar naar het einde toe liep het beter en beter. Het voordeel van de rustige periode is dat alle kleine kwaaltjes eens de kans kregen om volledig te herstellen.

 

Trainingsschema voor deze week:

 

maandag: 15km duurloop

dinsdag: 4km cross-wedstrijd*

woensdag: 12km herstelloop

donderdag: 10km duurloop

vrijdag: rust

zaterdag: 24km duurloop

zondag: rust

 

*Het voordeel van militair zijn, is dat er behoorlijk wat aandacht geschonken wordt aan sport, zelfs al heb je, zoals ik, een bureaujob. Zo is er bij ons een tweemaandelijkse cross, iedere keer een kilometer meer. Morgen is de eerste van 2006 en die is 4km lang. Ik ben benieuwd wat het gaat worden...

18:19 Gepost door Jeroen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Lucky you ! Inderdaad, Jeroen, het is een ongelofelijke luxe dat je op je werk enige faciliteiten krijgt om te sporten. En er nog voor betaald worden ook !

Ik denk dat mijn conditie inderdaad nooit beter is geweest dan in de periode dat ik mijn legerdienst moest doen (13 jaar geleden, inmiddels). Ik ben federaal ambtenaar en wij beschikken jammer genoeg niet over die mogelijkheden. Een beetje jammer en onterecht, vind ik (vooral sinds ik enkele maanden geleden zelf ben beginnen lopen :)).

Het is immers al ten overvloede bewezen dat sportende mensen gezondere mensen zijn, en dus minder werkverzuim hebben. Een win-win-situatie dus voor werknemer en werkgever. Maar het zal wel een droom blijven.Gepost door: Wim | 13-02-06

legerdienst Ik heb het lopen ontdekt tijdens mijn legerdienst. Eén van de laatste lichtingen, 9 maanden in Duitsland. Tevreden om dit nog te mogen hebben meegemaakt.

Gepost door: Johan | 13-02-06

back on road dus... Bijna in 1 training meer gelopen dan tijdens je vorige week. Met dan nog een mooie duurloop dit weekend ben je definitief gelanceerd !

Gepost door: Steven Trimmer | 14-02-06

De commentaren zijn gesloten.