16-01-06

trainingsschema

Ik heb voor mezelf een trainingsschema opgesteld voor de Maasmarathon van 14 mei. 17 trainingsweken voorzie ik om tot de 'optimale' conditie te komen. Dit betekent dat ik vanaf vandaag weer train met een doel voor ogen. Het schema heb ik opgesteld aan de hand van allerlei sites en tips die er op het net te vinden zijn en natuurlijk ook door de ervaring van andere bloggers. Het schema is eigenlijk onderverdeeld in 4 blokken van telkens 4 weken waarbij de vierde week ingevuld wordt als rustweek. Tijdens de eerste drie weken van een blok stijgt het kilometeraantal iedere keer met +-10%. Dat betekent dat ik begin met een kilometeraantal van ongeveer 55km en dat er in de zwaarste trainingsweek over 15 weken ongeveer 90km afgelegd wordt. Iedere week zal ik het globale schema voor de rest van de week op mijn blog plaatsen. Hier is het schema voor deze week:

 

Maandag: 12km, rustige duurloop

Dinsdag: Fitness

Woensdag: 10km tempoloop

Donderdag: 15km rustige duurloop

Vrijdag: rust

Zaterdag: 20km lange duurloop

Zondag: rust

 

Voor vandaag zit de training er al op, 12 km in 1u 2min. Het tempo van mijn rustige duurlopen zou tussen de 5:10 en de 5:30min/km moeten liggen, opdracht geslaagd dus voor vandaag!

Vandaag las ik alle wedstrijdverslagen van diverse bloggers, velen liepen een nieuw PR (een dikke proficiat!) en dan begint het toch wel te kriebelen om zelf weer een wedstrijd te lopen!

 

 

19:00 Gepost door Jeroen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Mooi gemiddelde al de eerste weken van 't jaar. 'k Zie dat je van plan bent heel wat kilometers af te malen. Het begint bij mij ook al te kriebelen als ik de verschillende blogs lees. Ik zal echter nog moeten wachten tot 5 maart voor ik aan mijn eerste wedstrijd begin. Misschien goed ook, gezien mijn kwetsure die toch nog niet 100% genezen is. Greetz,

Gepost door: Tom | 17-01-06

De commentaren zijn gesloten.